Wednesday, 13 November 2013

beejakshara mantra Hanuman Mantra & Hanuman Stuti

हनुमान जी की स्तुति व आराधना करने के लिए

In Hindi:-

श्री गुरु चरण सरोज रज, निज मन मुकुरि सुधार |
बरनऊ रघुवर बिमल जसु, जो दायक फलि चार ||1||

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरो पवनकुमार |
बल बुद्धि विद्या देहु मोहि हरहु क्लेश विकार ||2||

प्रनवऊ पवन कुमार खल बल पावन ग्यानघन |
जासु ह्रदय आगार बसहिं राम सर चाप धर ||3||

महावीर विनवऊ हनुमाना | राम जासु जस आप बखाना ||4|| 

In English:-

Shri Guru Charan Saroj Raj, Nij Man Mukuri Sudhari |
Baranau Raghuvar Bimal Jasu, Jo Dayak Falu Chari ||1||

Biddhiheen Tanu Janike, Sumirou Pavankumar |
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi, Harahu Klesh Vikar ||2||

Pranau Pavankumar Khal Bal Paavan Gyanghan |
Jasu Hriday Aagar Basahin Ram Sar Chap Dhar ||3||

Mahaveer Vinavau Hanumana | Ram Jasu Jas Aap Bakhana ||4||

हनुमान जी की स्तुति और पाठ करने के लिए इन मन्त्रों का उपयोग करना चाहिए | ये सभी मंत्र रामचरित मानस से लिए गए है और इनमे गोस्मामी तुलसीदास जी ने हनुमान जी की महिमा और शक्ति का गुणगान किया है |

For any query or related information about mantras, you can comment from the comment box.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...